De 5 grootste misverstanden over websites ontkracht

Inhoud
De 5 misverstanden over websites die wij bij Brandscape het vaakste horen overlopen we in deze blog.
Inhoud
Een website klinkt eenvoudig: je zet een aantal ‘mooie’ pagina’s online, klanten vinden je vanzelf en de aanvragen rollen binnen. In de praktijk is het vaak iets complexer. Bij Brandscape horen we geregeld foute aannames die tijd, geld en kansen kosten aan ondernemers. In dit artikel ontkrachten we deze misverstanden over websites, en geven we direct toepasbare adviezen om er wél resultaat uit te halen.
1. Mooie vormgeving leidt automatisch tot meer klanten
Een opvallend design trekt en overtuigt je doelgroep.
Vorm én functie moeten hand in hand gaan. Als bezoekers niet direct vinden wat ze zoeken, haken ze af—ongeacht hoe fraai de site eruitziet.
2. Een website is alleen een online visitekaartje
Een website is vooral een digitale brochure die je online zet om ‘aanwezig’ te zijn.
Een goed ingerichte site kan leads verzamelen, klantenservice automatiseren en bestaande relaties verdiepen. Denk aan nieuwsbrieven, boekingsplatformen, chatbots, klantportals of andere op-maat-gemaakte functie’s.
Stel één concreet doel vast (werven van 5 nieuwe leads per maand, of 20 inschrijvingen voor je nieuwsbrief).
3. Mobiel is optioneel
‘Mijn klanten zitten toch vooral op desktop; mobiel is niet relevant voor ons.’
Meer dan de helft van alle websitebezoeken komt via smartphone of tablet. Een niet-functionele mobiele site leidt tot gemiste kansen en een lagere Google-ranking. Zo zijn onze websites volledig responsief, zodat ze goed werken op elk apparaat.
4. Beveiliging is een luxe, geen must
Een lek in je site overkomt alleen grote bedrijven, bij ons is de onzin-robotsbezetting voldoende.
Ook kleine sites worden dagelijks door bots en hackers gescand op zwakke plekken. Een gehackte site schaadt je reputatie en kan leiden tot dataverlies.
Zorg voor een goede hosting-provider, regelmatige updates en sterke wachtwoorden met 2-factor authenticatie.
Top tip
Haal feedback op bij echte gebruikers. Dit is één van de beste manieren om te bepalen wat verbeterd kan worden aan de website op vlak van gebruikerservaring en gebruiksvriendelijkheid.
Dit principe passen we bij Brandscape ook toe, verschillende inzichten zijn veel waard. Op deze manier leveren we telkens een afgewerkt en gebruiksvriendelijke website af.
5. Hosting kun je overal goedkoop doen
Hoe lager de hostingkosten, hoe beter voor je budget—alle providers verschillen weinig.
Hostingkosten kunnen vaak hoog oplopen, soms onrealistisch hoog, dat zien wij ook. Dit wilt echter niet zeggen dat je altijd de goedkoopste moet nemen. Aan de oppervlakte lijkt dit een slimme budget-keuze, maar in realiteit komt er veel meer bij zien.
Zo zijn goedkope hosting-providers vaak trager, minder goed beveiligd en zijn ze sporadisch offline. Al deze gevolgen kunnen ervoor zorgen dat jouw website veel minder bezoekers trekt en meer geld kost.
Klaar voor jouw gloednieuwe website?
Ontdek onze recente blogs


Waarom branding meer is dan een logo: het belang van merkconsistentie
